Szükség volt egy nagyon erős szennyvízátemelő rendszerre

Gondolkodtál már valaha azon, hogy mire van szükséged egy fitneszterem működtetéséhez? Nem csak recepciós kell és edzők, hanem rengeteg más, az emberi erőforráson túlmutató dolog. Én néhány évvel ezelőtt elgondolkodtam ezen és úgy döntöttem, hogy építek egyet. Építészetben járatlan nőként nem gondoltam, hogy ennyire komplikált lesz.

Egy kisvárosban élek, ahol anno az edzőterem még óriási kihasználatlan piaci rés volt és nekem végül is sikerült meglovagolnom a dolgot. Egy olyan komplexumot találtam ki, ami több emeletes volt és különböző tevékenységekre volt alkalmas. Az alsó szintre egy edzőtermet álmodtam, rengeteg, különböző géppel. A második szintre két különböző termet képzeltem el, ahol csoportos mozgásórákat lehet majd tartani, a legfelső emeletre pedig jakuzzit és szaunát, hogy szórakozni is legyen lehetőségük a látogatóimnak.

  • Nahát, nahát!

Körülbelül ennyi volt a reakciója az építész cég képviselőjének, amikor elmeséltem az elképzeléseimet. Elég sok mindenben látott el tanácsokkal és ötletekkel, amikre nem gondoltam, de amiért épp, hogy ki nem kacagott, az az emeleti jakuzzi volt. Azt mondta, hogy természetesen kivitelezhető, de sokkal drágábban, mintha a földszinten lenne ugyanez. Elég drága mulatság lesz mindhárom szintre tusolókat elhelyezni, több darabot, mind a férfi, mind a női öltözőbe. Na meg aztán minden emeletre wc is kell. Végül is annyira segítőkész és türelmes volt hozzám, laikushoz, hogy úgy döntöttem az ő cégével fogom megépíttetni a fitnesztermemet.

Az ember tervez, Isten végez. Had ne mondjam, hogy mennyi minden közbe jött az építkezés során, amire nem számítottunk.  Ha már az előbb is ennyire kitért a víz bevezetésének nehézségeire, hadd írjam még le azt is, hogy mennyire nehéz volt a szennyvíz kivezetésének a megoldása is. Az a rengeteg tusoló, csap, wc és a jakuzzi csak úgy termelik a vizet, de a földterület, amit vásároltam az építkezéshez a város szélén egy kis völgyben van, ami nagyon nehézzé tette ennek a megoldását. Szükség volt egy nagyon erős szennyvízátemelő rendszerre. Na. látjátok, ezért kérdeztem az elején, hogy mit gondoltok, hogy mi kell egy fitneszterem működéséhez. Mert szennyvízátemelő rendszerre is szükség van, ami megoldja, hogy a völgyben lévő fitnesztermem elhasznált vize bele kerülhessen a dombon lévő város szennyvízcsatorna-hálózatába. Őrület, hogy mik nincsenek, én soha nem gondoltam volna rá.

Mindenféle nagy és kis probléma megoldása és áthidalása után sikerült felépíteni az épületet, sikerült munkaerőt toborozni és most már öt éve gond nélkül működik az Olympia fitneszterem, minden városlakó kedvence helye.