Praktikus fűtőrendszer a fitness-teremben is

Ha fitness terembe járunk edzeni, talán bele sem gondolunk olyan hétköznapi dolgokba, hogy itt is szükség van olyan berendezésekre, mint amik otthonunk működéséért felelősek. Nem tudom, emlékeztek-e még a kálváriámra a szennyvízzel, de nem volt egy egyszerű történet. És akkor még nagyon avatatlan voltam az építés világában, még szerencse, hogy nem nekem kellett kiviteleznem az elképzeléseimet. Ahogyan teltek az évek, sokat változott a világ, és a technológia is. Egy kedves vendégemnek sikerült elhintenie a gondolatot a fejemben, hogy most már lassan időszerű lenne a fűtésrendszert lecserélni. Mondjuk sokat dobna a helyen, ha nem lennének minden szegleten radiátorok, hanem inkább elektromos mennyezetfűtésre váltanék. 

Bevallom, nem volt ellenemre a gondolat, örök álmodozóként rögtön próbáltam elképzelni az épületet radiátorok, és kiálló csövek nélkül. Meg kell hagyni, nagyon is tetszett az elképzelés! Annyit már tudtam az elektromos fűtés világáról, hogy nem foglal sok helyet, falba, padló alá, és a mennyezetbe is beépíthető úgy, hogy látszólag nyoma se legyen a fűtésnek. Mivel egyelőre csak gondolat formájában volt jelen a mennyezetfűtés, így már nagyon vártam, hogy kedves vendégem visszatérjen, és kifaggathassam.

Nem is kellet sokáig nyaggatnom, két gyakorlat között elmondta, hogy az Elektromos Fűtés Kft. weboldalán jött vele szembe először az elektromos fűtés, mint lehetséges opció. Bár ő kissé kétkedő típus, mégis elég merész volt, és tett egy próbát a céggel. Annak ellenére, hogy ő csak az otthonába szereltetett be padlófűtést, teljes mértékben meg van vele elégedve, és biztos benne, hogy a cég ugyanolyan megbízható mennyezetfűtés esetén is.

Vendégem biztatására bátorkodtam felvenni a céggel a kapcsolatot, és rövid időn belül megegyeztünk abban, hogy felmérik a terepet. Erre amúgy is szükség van, de egy fitness terem mégis csak egy nagyobb dolog, nem kis térről van szó. A felmérés során kiderült, hogy valóban a mennyezetfűtés lenne számomra a legpraktikusabb. Az árajánlatra kellett várnom pár napot, és meg kellett találnunk a megfelelő időpontot is a munkálatok megkezdéséhez, de egy percig sem bántam meg, hogy hallgattam egy vendégre, és belekezdtem a fűtésrendszer csere projektbe. Szerencsére a vendégek is megértőek voltak, senki sem puffogott, hogy egy-egy terem ideiglenesen nem használható a munkálatok ideje alatt.

Annak ellenére, hogy álmodozó típus vagyok, mindig is szerettek az emberek, mert mégis mindig két lábbal a földön jártam, ha pedig fontos dolgokról volt szó, nagyon is komolyan vettem azokat. Ez nem volt másként a mennyezetfűtéssel sem. Tisztában voltam vele, hogy jobb előre felkészülni, így örülök, hogy nem a januári fagyok közepén jutott eszembe felkeresni az Elektromos Fűtés Kft.-t, hanem már az ősz elején egyeztettem velük fűtés ügyben. Jobban nem is dönthettem volna, ugyanis amint jöttek az első hűvösebb napok, érzékelhető volt a változás. Régi, visszajáró vendégeim is érzékelték, hogy sokkal kellemesebb a légkör, pedig eddig sem érezték rosszul magukat edzés közben, de most mégis más volt.

Abban biztos vagyok, hogy sosem fogom megbánni a mennyezetfűtést, mert rövid időn belül nagy változást hozott a mindennapokba. Teljesen másképpen fűti fel a teret, mint a radiátorok, sokkal helytakarékosabb, és azon sem kell aggódni, hogy valami tönkremegy benne. Nincsen szükség éves ellenőrzésre, és karbantartásra, ami sok kellemetlenségtől megkímél. Arra az esetre, ha mégis valami probléma adódna a fűtésrendszerrel, a cég 15 évig garanciát vállal a termékre. Ezen felül az sem rossz tényező, hogy az újonnan betérő vendégeket is elvarázsolom a mennyezetfűtéssel. Régi és új vendégek is szívesen térnek be hozzám, mert esztétikailag nem rombolja az élményt a sok radiátor. Plusz mivel semmi nem áll ki a falból, csökkent a balesetek lehetősége is.

Most úgy érzem, hogy a mennyezetfűtés beszereltetése volt az év egyik legjobb döntése. Kellemes légkört varázsol a termekbe, nem balesetveszélyes, praktikus, energiatakarékos, és még esztétikus is. Biztosra veszem, hogy nem most dolgoztam együtt az Elektromos Fűtés Kft. csapatával utoljára. Bár most mennyezetfűtésre volt szükségem, már erősen gondolkodom az otthoni felújítós projekten is.