Nekem aztán ne mond, hogy az önelfogadás egyenlő a lustasággal

Nővérem hatására már 16 éves korom óta járok fitneszterembe. Sokat gyúrtam alsó- és felsőtestre egyaránt. Egy féléve azonban történt valami változás. A családunkkal elköltöztünk egy nagyobb városba, a költözködés közben azonban megbetegedett a pajzsmirigyem és hirtelen elhíztam. A költözésnek persze nincs köze a betegséghez, de sajnos, amire megérkeztem az új otthonomba, bő 15 kilóval több voltam, mint azelőtt. Azzal kezdtem az új város megismerését, hogy sorra jártam az orvosokat. Sajnos a túlsúlyomon már nem nagyon fogok változtatni, de azt mondták az orvosok, hogy nyugodtan járhatok újból fitneszezni, az nem fog ártani, sőt, segít abban, hogy nehogy tovább hízzak, csupán néhány apróságra figyeljek majd oda.

Gondolom, mondanom sem kell, eléggé el voltam keseredve. Az új lakásunkhoz közeli Olympia fitness terembe kezdtem járni. Rémesen éreztem magam, azt hittem, hogy folyton mindenki engem bámul és azon röhög, hogy nem tudok lefogyni. Pedig tudtam, hogy nem tudok és nem is akartam fogyni. Legbelül elfogadtam magamat, a gondom inkább azzal volt, hogy folyton azon agyaltam, hogy mások mit gondolnak rólam. Az edzés rengeteg energiát adott és egészségesen tartott, de szükségem volt valamire, ami kellő önbizalmat nyújt, hogy végre a lelkem is megnyugodhasson.

A testemmel történt változás természetesen a ruhatáramat is érintette. Először teljesen tanácstalan voltam. Nem voltak sem túlsúlyos rokonaim, sem barátnőim. Fogalmam sem volt, hogy egy idegen városban honnan szerezhetnék magamnak új ruhákat, amik passzolnak a méretemhez. Aztán eszembe jutott, hogy néhány évvel ezelőtt vásároltam magamnak egy alkalmi ruhát egy webshopról és ott árultak molett lányoknak is ruhát. Online molett ruhák. Ez az! Meg is volt a megoldás.

Még megvolt a böngészőmben, a könyvjelzők között a webshop, azonnal elő is kerestem és elkezdtem görgetni. Annyi gyönyörű ruha volt, nem győztem bámulni és válogatni közülük. Másnap, a ruháim még sehol sem voltak, de máris sokkal jobb hangulatban ébredtem és sokkal jobban telt a reggeli edzésem is. El kezdtem ismerkedni a fitneszteremben és lassacskán új barátokra tettem szert az új városban. Ruhákat pedig egyre gyakrabban rendeltem magamnak, hiszen úgy érzem, ezáltal tudom a leginkább kifejezni önmagamat. A webshop tele van káprázatosan szép molett ruhákkal, szinte nincs is olyan, amelyikre azt tudnám mondani, hogy nem szeretném felvenni. Most már bátran vállalom mindenki előtt, hogy betegség miatt vagyok túlsúlyos, de egyébként minden héten háromszor edzem, és amúgy sem érdekel, hogy ki mit gondol rólam. Jól érzem magam a bőrömben és jól érzem magam a ruháimban.

Már fél éve itt élek, szeretek itt lenni és jövő héten egy bálba megyek egy fiúval, ahova rendeltem magamnak egy gyönyörű molett alkalmi ruhát az oldalról. Én leszek a legszebb!