Motoros ruházat, avagy belépő az új társaságba

A múltkori edzőtermi ismerkedésnek egy egészen komolynak mondható kapcsolat lett a vége. Máté egy igazán figyelmes fiú, akivel úgy érzem, kiegészítjük egymást. A kapcsolat elején igyekeztünk kizárólag egymásra koncentrálni, aztán persze bemutatott a szüleinek, sőt, még a motoros barátainak is! Talán ez még nagyobb lépés, mint hazavinni engem a családi házba.

Jót tesz a kapcsolatunknak, hogy közös hobbink az edzés és mindketten foglalkozunk magunkkal eleget, így külön jól esik néha egy kicsit egymásra figyelni. Azt hiszem mondhatom azt, hogy mindketten nagyon öntudatosak vagyunk, és bár szoktunk együtt edzeni, valahogy mindkettőnknek jobb a saját fejünk után menni a teremben. Az edzésben amúgy sincs helye rivalizálásnak.

Hogy egy kicsi bepillantást nyerjünk a másik életébe, és ne csak mindkettőnk által ismert edzőtermi körökben mozogjunk, kitaláltuk, hogy mindketten beavatjuk a másikat egy másik hobbinkba.Elsőként Mátéra került a sor, ugyanis kézenfekvő alkalom kínálkozott. A motoros barátaival jövő hétvégén kirándulni indulnak, amire Máté engem is meghívott! Nincs más dolgom, mint felpattanni mögé a mocira. Még bukósisakot is ad nekem. Azt mondta, csak valami praktikus dzsekire lesz szükségem.

Nem is kellett ennél több, azonnal kitaláltam, hogy én bizony egy vagány motoros dzsekiben szeretnék virítani. Kerestem egy motoros ruházat közvetítő oldalt, remélve, hogy majd itt meglelem álmaim bőrdzsekijét, amivel igazán vagány barátnőként mutatkozhatok be. Meg is találtam pont azt, amire szükségem volt.

Szerencsére az oldal, amin keresgéltem elég bő kínálattal rendelkezik női motoros ruházatból is. Ki is választottam viszonylag gyorsan egy szép darabot, egy pirosas színvilágú bőrdzsekit. Annyira izgatott lettem, hogy még aznap felkerestem a székesfehérvári üzletet. Előtte persze a holnapon pofon egyszerűen tájékozódtam arról, hogy elérhető-e a kiválasztott szín és méret a boltban, hiszen nem akartam feleslegesen beautózni aztán vissza.

Egyébként házhoz is szállították volna, de Pákozdról Fehérvár csak egy köpésnyire van, én pedig már nagyon türelmetlen voltam. Azonnal magaménak akartam tudni az Aurora dzsekit. Amikor az üzletben felpróbáltam, rögtön tudtam, hogy tökéletes a választás. A piros szín épp elég vagánnyá teszi a dzsekit, amiben egyébként a fehér dominál. A kevés fekete, ami a fazonhoz tatozik, pont megadja a stílushoz szükséges keménységet, de nem lesz tőle a dzseki túl férfias vagy elegáns.

A színösszeállítás talán az első dolog, ami feltűnt a kabáton, de ezen kívül minden tulajdonsága külön szót érdemel. A fazon karcsúsított, így tényleg úgy festek benne, mintha valami reklámból léptem volna ki.

A motoros ruházat általános jellemzője, hogy véd a motoron jellemző környezeti hatásoktól, vagyis a menetszéltől és az esetleges csapadéktól, illetve baleset esetén nem a bőr érintkezik azonnal az aszfalttal, hanem ettől is véd a dzseki. A marhabőr, ami az én dzsekimnek is az anyaga, ellenálló, amellett, hogy tapintásra kellemes, mégis masszív.

A fazon kialakítása illeszkedik a motorosok által jellemzően végzett mozgáshoz, épp ezért sztreccs könyök- és lapocka részekkel rendelkezik szabad mozgást biztosítva ezzel. Ez nagyon nagy előny egy motoros ruházat esetében. Még nekem is fontos szempont, pedig nem én vezetem majd a kétkerekűt.

A biztonsághoz tartozik, hogy a motoros ruházat rendelkezzen valamiféle védő felszereléssel. Ahogy a legtöbb dzseki esetében, itt is található több protektor is a kabátban. Ezek kivehetőek, vagyis akár jobbra, erősebbre is cserélhetőek. Ilyen protektor van a könyöknél, a vállrésznél és a gerinc mentén is. Számomra ez elég megnyugtató, meg hát Máté sem engedne maga mögé ülni megfelelő védőfelszerelés nélkül.

Ez a dzseki minden szempontból tökéletes nekem, de szerencsém is volt vele: az utolsó darabra csaptam le a méretemből. Úgy tűnik, még a sors is úgy akarta, hogy ez a dzseki az enyém legyen. És ami bármilyen motoros ruházat szempontjából a legfontosabb: illik a motorhoz, és ezáltal Máté dzsekijéhez is.