Motoros a konditeremben

Három hónapja elkezdtem konditerembe járni. Már régóta terveztem, de valahogy sose tudtam igazán rávenni magamat, mostanáig. Most ugyan is a barátnőmmel megbeszéltük, hogy együtt járunk el, mert így tudjuk motiválni egymást, és nem gyárthatunk mindenféle kifogást, hogy miért nem megyünk, mert a másik számít ránk.

Régen imádtam sportolni, rendszeresen röplabdáztam a gimiben és a főiskolán is. De mióta dolgozom, nincs időm ilyenekre, és szinte teljesen kikopott az életemből a sport, ami nagyon nem jó. Az egészségemen is érzem, hogy nem vagyok már olyan fitt, mint régebben voltam.

Nagyon hatékonynak bizonyul az a rendszer, amit kitaláltunk. Heti háromszor megyünk kondizni, mindig ötkor találkozunk a terem előtt. Egyikünk sem olyan céllal jár, hogy fogyni szeretnénk, inkább csak formában akarunk maradni és erősödni kicsit.

Mint már említettem, három hónapja kezdtük, és azóta csináljuk is becsülettel. Azonban két héttel ezelőtt Mirjam nem tudott eljönni velem, mert nagyon lebetegedett. Így először én sem akartam lemenni, de végül úgy voltam vele, hogy nem akarok kiesni a ritmusból, nem lazsálok, lemegyek egyedül. Eleinte kicsit féltem, mert sosem mentem le még egyedül, de vittem a fülesem, gondoltam jól elleszek így is.

El is kezdtem edzeni, amikor az a srác, akivel már a kezdetektől fogva szemeztünk, oda jött hozzám és bemutatkozott. Semmi frappánsnak hitt béna szöveg, egyszerűen csak köszönt és megmondta a nevét. Máté. Nagyon szimpatikusnak találtam előtte is, de ezzel az egyszerű indítással levett a lábamról. Mindig, amikor jöttünk edzeni, Mirjammal beszéltünk róla, hogy milyen jól néz ki, de a szemezésen túl nem jutottunk soha.

Beszélgetni kezdtünk, úgy, mint az idegenek szoktak, kicsit kínos, mégis élvezetes beszélgetés volt. Aznap együtt edzettünk, és mikor elindultunk haza, meghívott egy kávéra. Természetesen igent mondtam, és alig vártam, hogy elmesélhessem Mirjamnak otthonról a történteket.

A kávézás nagyon jól sikerült, olyannyira, hogy azóta már jó pár kávén túl vagyunk, és együtt járunk. Nagyon kedves és figyelmes srác, nagyon jól érzem magam vele. Nem gondoltam volna, hogy a kondiban fog rám találni a szerelem.

Máténak amúgy nem csak a kondizás a hobbija. Ő is azért csinálja, mint mi, hogy formában tartsa magát, de az igazi szenvedélye a motorozás. Már többször is mentünk motorral a városban, nagyon jó muri, élvezem. Megígérte Máté, hogy majd egy erdei kirándulásra is elvisz motorral.

A múltkor, mikor a mozi előtt felugrottam hozzá, épp a netet bújta idegesen. Kiderült, hogy meghibásodott a motoros bukósisakja, muszáj újat vennie. Leültem mellé, és együtt böngésztünk.

Ahogy keresgéltünk, rábukkantunk egy Shox nevű online áruházra, ami nagyon megtetszett Máténak. Rengeteg minden volt az oldalon, a bőség zavarában hirtelen azt se tudta, hogy hova kattintson. Az oldal nagyon jól átlátható, és szimpatikus benyomást keltett. Nem csak bukósisakokat, hanem mindenféle más felszerelést is árulnak, amire egy motorosnak szüksége lehet.

A nagy választék annak köszönhető, hogy több különböző márka termékei találhatóak meg, köztük magyar dolgok is. Máté azt mondta, hogy ár-érték arányában is jól szerepel a bolt, kiváló minőségű cuccokat árulnak korrekt áron, tehát nem kell a gatyáját is ráfizetnie egy új sisakra.

Sokáig válogattunk a sisakok közül. Jól esett, hogy Máté az én véleményemet is kikérte, hogy nekem melyik tetszik. Végül egy olyat választott, ami mindkettőnk szerint nagyon jól néz ki.

Azonban, ha már ezen az oldalon jártunk, megnézett még más dolgokat is, mert mondta, hogy a kabátja is eléggé elnyűtt már, és ideje lenne egy újra beruházni.

A kabátok között is jó sokat válogattunk, ott már annyira nem egyezett az ízlésünk. Végül egy fekete bőr motoros kabátot választott Máté, ami szerintem se volt rossz döntés.

Még azon vacillált egy darabig, hogy neten rendelje-e meg, vagy keressünk fel személyesen egy boltot, mert hát személyesen fel is lehet próbálni a dolgokat, mint például a kabátot. Végül úgy döntött, hogy megrendeli neten, aztán ha nem jó, maximum bemegy egy boltba és kicserélteti, de így egyszerűbb egyelőre, mint személyes vásárlással tölteni az értékes időt.

Én is megnézegettem közben a telefonomon ezeket a mocis szerkókat, és meglepődtem, hogy milyen szép és menő dolgok vannak lányok számára. Egyáltalán nem férfias a női motoros szerelés, mint ahogy ezt én ezelőtt gondoltam.

Miután végeztünk és Máté megrendelte a dolgait, elmentünk a moziba. Jó volt a film nagyon, de főleg azért, mert egy ilyen kedves és aranyos sráccal nézhettem meg. Szerintem ez nem csak egy múló kaland, hanem valami több. Remélem, igazam lesz.