Konditermi okulások

Egyszer a barátommal kitaláltuk azt, hogy elmegyünk fitneszterembe, kondizunk egy kicsit. Úgy gondoltuk, az a legjobb, ha azzal kezdjük, hogy megkeresünk egy fitnesz vagy személyi edzőt, és tanácsot kérünk tőle, mert mindketten másképp akartuk átalakítani az izomzatunkat, test felépítésünket kicsit. Ki is néztük egyet, de egy olyat, amiben van wellness részleg, hogy a kemény munka után lelazítsuk az izmainkat, ússzunk egy kicsit levezetésnek, és mindketten imádunk szaunázni is. Állítólag, aki heti egyszer szaunázik, az szinte egyáltalán nem lesz beteg. Mi nem emiatt csináljuk igazából, hanem egyszerűen az érzés jó, tényleg olyan, mintha méregtelenítene, az úszásról meg nem is beszélve. Én a tengert, tavakat, természetes és mesterséges vizeket, mindent imádok, amiben lehet pancsolni. Megtaláltuk a megfelelőt, és elmentünk egy hétvégén szerencsét próbálni.

Megkerestük az egyik személyi edzőt, és tanácsokat kértünk tőle, edzésterv elkészítését, meg úgy általánosságban egy kis bevezetőt a sportoláshoz. A fiatal lány nagyon jó kondícióban volt és kedvesen, készségesen mesélt is egy csomót, amiről csak kértük. Felvázolta azt, hogyan működik a test izomzata és vérellátása, mire van szükség az optimális fogyáshoz meg izomépítéshez, és rövidítve a fiziológiás folyamatokat is, csak hogy értsük, mi történik velünk, és miért nem fogunk tudni egy hét alatt olyan állapotot elérni, mint amit elképzelünk. A legtöbb ember annyira gyors változást szeretne elérni, amit nagy erőfeszítések árán sem lehet, és káros is. Miután jól kiművelődtünk ebből, megkérdeztük, hogy tudjuk-e esetleg valahogyan még javítani a teljesítményünket, étrenddel, relaxációval, valami terápiával, és ő azt mondta, saját tapasztalatból mondja, hogy néha nagyon jót tesz egy kis oxigénterápia. Ezt már Magyarországon is több helyen el lehet érni, Budapesten leginkább, és mivel helyben vagyunk, próbáljuk ki, ha érdekel.

A barátom imádja a részleteket, szóval egyből el is kezdett utána kutakodni, hogy természetesen a betegellátáson kívül milyen lehetőseink vannak, hova menjünk oxigénért. Először megtalált egy gázpalackfutár céget, ahol lehet mindenféle gázt kapni kis és nagy kiszerelésben is, mert gondolnak a lakosságra és kis emberekre is, és nem csak nagy, ipari mennyiségben lehet tőlük rendelni, hanem egészen kicsi palackokat is. Ha már ott volt, megnézte, mennyi egy oxigénpalack ára, imádja az ilyen műszaki és fizikai dolgokat, szóval rendesen átnézte az oldalt, hogyha esetleg valamikor szükségünk lenne rá, hogy oxigénpalackot vegyünk, akkor mennyiért és hogyan tehetjük meg. Aztán sorra vettük, milyen teázókban és bárokban van lehetőség oxigénlégzésre, meg megnéztük a szépség szalonokat is, ahol van ilyen. Aztán kiválasztottunk egyet, és a következő kondizás után el is mentünk. Nekem nagyon tetszett, tényleg felfrissültem tőle, kifejezetten úgy éreztem, hogy több élet fér belém, és motiváltabb, vitálisabb lettem tőle, szóval azóta mindenkinek csak ajánlom.

Megnéztük, hogy a teázókban vízipipa mellé is lehet kérni, erre elszeparált is részek vannak, egy olyat is kipróbáltunk. A barátom utána nézett, hogy ez honnan is indul, és Japán, Amerika voltak azok, akik először kitalálták az oxigénbár ötletét. De persze, amennyi szén-dioxid kibocsátás van azokban az országokban, nem is csodálom, hogy nagy az igény ezekre a dolgokra. Igazából rossz véleményt nem olvastunk a dologról, a legrosszabb az volt, hogy nem biztos, hogy használ a dolog.

De ha a placebóról van szó, ha arról, hogy tényleg jó hatással van a fizikai állapotunkra, nekem mindenképpen megéri a dolog, én jobban érzem magam tőle. Olvastam olyan emberről is, aki azt írja, elmúlt a pollenallergiája, amióta rendszeresen jár oxigénbárba. Persze, környezetvédelem párti vagyok, de egy ilyen szmogos levegőjű világban nagyon is jónak tartom ezeket a dolgokat, a problémákat ugyan megoldani nem fogja (a nagyobb mérvűekre gondolok), de legalább emberi szinten egy kicsit segít a rossz levegő kezelésében. A barátommal azóta is járunk kondizni, és szerintem elég szép eredményeket értünk el itt, valódi életmódváltással.