Hogy kapcsolódik össze a fitness es az aprod? Most figyelj!

Neked mi jut eszedbe először akkor, ha meghallod, vagy éppen olvasod azt a szót, hogy „aprod”? Először is, eszedbe juthat az, hogy ez nem felel meg a magyar helyesírásnak. Ez részben igaz, másrészt viszont azt vettem észre, hogy manapság már senki nem lepődik meg azon, ha valaki nem használ ékezeteket, hiszen az okos eszközökön, főként akkor, ha az éppen angol, német, vagy egyéb operációs rendszerrel rendelkezik, bizony nincsenek magyar ékezetes betűk. Éppen ezért, ha azt látjátok, hogy valaki ékezetek nélkül ír, vagy éppen keres rá valamire, akkor ne nézzetek rá csúnyán és ne az legyen az első gondolatotok, hogy az illető tudatlan, hanem jusson eszetekbe, hogy valószínűleg nincsenek ékezetes betűi.

Helyesírást félretéve, akkor mi is az az aprod? Nem az apró pénz ami a zsebedben és a pénztárcádban lapul, és nem is az a kisfiú, aki a középkorban kísérte a lovagokat. Az aprod bizony apróhirdetés! Na de nem is akármilyen, hanem pontosabban a TE apróhirdetésed. A te aprod, vagy éppen apród. Bizonyára mindenki tudja mik is azok az apróhirdetések, hiszen mindenki látott már olyat. Sok helyen megjelennek, eredetileg újságokban terjedt el, ahol manapság is megtalálható még, de újabban már az interneten is vannak olyan oldalak, ahol feladhatod az apróhirdetésedet.

Mik azok a dolgok, amikkel apróhirdetésben találkozhatsz? Szinte bármit ide lehetne sorolni. Ha pedig kategorizálni szeretnénk, akkor hirtelen három fő típusa jut eszembe az apróhirdetéseknek: Azok, amikben valaki eladni szeretne valamit, azok, amikben valaki szolgáltatást kínál vagy éppen keres, és azok amikben valaki venni szeretne valamit. De sokszor akár még álláshirdetést is találhatunk az aprók között. Ami összeköti ezeket, az általában a hosszuk, vagy jelen esetben inkább a rövidségük. Egy apróhirdetés legyen rövid, tömör és lényegre törő, illetve mindig legyen benne egy elérhetőség (általában telefonszám, de manapság akár e-mail cím is lehet), amiben az érdeklődő további információt kaphat a hirdetésben olvasott dolgokról.

Kisgyerekként én például imádtam apróhirdetéseket böngészni, legfőképpen az a szekció volt a kedvencem, ahol emberek ingatlant kívántak eladni. Manapság szerintem már szinte elképzelhetetlen lenne az, hogy valaki egy kétsoros szövegnek köszönhetően, nulla mellékelt fotóval adjon el egy házat, de régen azért még más világ volt. Imádtam olvasgatni azt a néhány mondatot az adott ingatlanról, elképzelni, hogy vajon hol lehet pontosan, hogy nézhet ki és vajon jó lehet-e ott lakni. Egyszer például az egyik újság apróhirdetés rovatában találtam egy eladó kastélyt. Nem szégyellem, ki is vágtam és eltettem a pénztárcámba és évekig őrizgettem, mert miért is ne. Ennél közelebb úgysem kerülhetek soha ahhoz, hogy kastélyom legyen. Persze nem mintha hiányozna.

És hogy jön ide a fitness? Már mondom is. Pár hónapja éppen munka nélkül voltam és mindenhol állások után néztem. Átnéztem a legtöbb nagy karrierrel foglalkozó portált, be is adtam néhány helyre a jelentkezésemet, de a legtöbb helyről nem jött válasz, a többiről pedig elutasítottak különböző indokokkal. Egy idő után nagyon elkeseredtem, de az egyik barátnőm ajánlott nekem egy weboldalt, ahol bárki feladhat apróhirdetéseket, és mondta, hogy azon az oldalon állásajánlatok is szoktak lenni. Úgy voltam vele, hogy egy próbát megér, megnézem. Rákattintottam az állásokra, kiválasztottam, hogy melyik régióban keresgélek és hamar megtaláltam azt, ami már első ránézésre is tetszett: Egy fitness terembe kerestek recepcióst. Megörültem neki, egyből jelentkeztem is rá, behívtak interjúra és végül én kaptam meg az állást. Hálás voltam érte, ezért manapság minden álláskereső ismerősömnek elmondom, hogy ha nem talál ideális munkahelyet magának, akkor mindenképpen keressen fel apróhirdetéssel foglalkozó oldalakat is, hiszen ki tudja, lehet, hogy ott akad rá arra az állásra, amit szinte neki találtak ki.

Én is jól érzem magam ebben a fitness teremben, már lejárt a három hónapos próbaidőm, végre felvettek véglegesre! A vendégek és a kollégák nagyon kedvesek, ráadásul egy hosszú műszak után lehetőségem van levezetni a fölös energiákat a futópadon, vagy éppen relaxálni egyet a szaunában. Korábban sosem gondoltam volna, hogy egy apróhirdetésben lelek állásra, de megérte nyitottnak lenni.

Nektek milyen tapasztalataitok vannak az apróhirdetésekkel?