Amikor a fitness csapat kiszabadult olajozni

Már hónapok óta járok edzésekre a közeli fitness terembe, ahol hamar kis közösségé kovácsolódott a csapat. Gyakran szervezünk külön programokat is, amik mindenképp a testmozgásról szólnak. Voltunk már vadvízi evezésen, túrákon, sőt a bátrabbak hegyet is másztak. Legutóbb viszont egy rendhagyó közös programot talált ki az edzőnk, mégpedig azt, hogy menjünk le a horvát tengerpartra, mert az egyik ismerőse kölcsönadta a nyaralóját. Nagyon örültünk az ötletnek, úgyhogy az ősz derekán elindultunk csapatostul, mindenestül.

Abban nem voltunk biztosak, hogy úszni fogunk-e, de amint leértünk, megláttuk a mólóhoz kikötött jetskiket és motorcsónakokat. Az edzőnk javaslatára mindenki választott egyet, hogy kipróbálja, de előtte az volt a feladat, hogy elvégezzük a karbantartást a választott járművön. Ehhez az edzőnk hozott egy tucat motorolajat, illetve adalékot, amikről nem is tudtam, hogy léteznek. Ekkor árulta el, hogy tulajdonképpen ezt kérte cserébe az ismerőse, hogy hozzon Liqui Moly motorolaj adalékot, mert ennek a márkának vannak vízi járművekhez gyártott készítményei, ezeket pedig még otthon rendelte meg internetről, mert úgy olcsóbb, mintha itt kint vennék meg A ráadás az volt, hogy most minket is elhozott, hogy szórakozzunk egy kicsit. Kértem az edzőt, hogy küldje át nekem az oldal linkjét, ahonnan ezt a Liqui Molyt  rendelte, mert – bár nekem nincs semmilyen vízi járművem -, körbenéznék a kíváncsiság kedvéért.

Amin igazán meglepődtem, hogy még kerti kisgépekhez is gyártanak motorolaj adalékot, mint például láncfűrészekhez, sőt fűnyíróhoz is. Ennek nagyon megörültem, mert otthon nagy a kert, sokat használom ezeket az eszközöket, de azt nem tudtam, hogy honnan is lehetne praktikusan beszerezni a karbantartásukhoz szükséges anyagokat, ez a cég viszont házhoz is szállít. Külön örömömre szolgált, hogy forgalmaznak bio Liqui Moly adalékanyagot is, ami azért a kerti munkában nem elhanyagolható, hiszen így is szennyezzük a környezetünket, akkor legalább a saját életterünkre figyeljünk oda jobban, főleg, ahol a gyerekek játszanak.

Még ott kint, a jetskizés után leadtam a rendeléseim, ami a webshopos felületen percek alatt sikerült is, csupán regisztrálnom kellett magam, így a jövőben is fogom tudni használni. Persze, aki óckodik a regisztrálástól, az anélkül is rendelhet telefonon vagy e-mailben. Úgy számoltam, hogy mire visszaérünk, másnap vagy harmadnap megérkeznek a vásárolt termékeim, utána pedig elkezdem felkészíteni a kertet a kemény télre, hiszen már az is nagyon a nyakunkon volt akkor. Egy utolsó fűnyírás, faaprítás – gondoltam magamban, miközben kellemesen sütött még a nap a tengerparton, a jetskik pedig zúgtak a vízen.

Este volt szerencsém egy kicsit többet beszélgetni az edzőnkkel, mert már régóta érdekelt, hogy van-e sportkocsija egy ilyen sportos embernek, hiszen én is hittem a sztereotípiákban. Elmesélte, hogy néhány évvel ezelőttig volt egy ferrarija, de aztán jött a család, és lecserélte egy középkategóriás autóra, ami azért sokkal gazdaságosabb, illetve az olajweshopban is könnyebben talál hozzá eszközöket, adalékanyagokat. Legutóbb is, amikor a jetskikhez rendelte a Liqui Molyt, magának is rendelt klíma tisztító sprayt, meg új ablaktörlő lapátokat, mert őt az utazásai alatt ezek szokták cserben hagyni, úgyhogy nekem is javasolta, hogy nem olyan butaság babonából vásárolni, mert bármikor jól jöhet egy tartalékba elrakott ablaktörlő lapát.

Azt nem mondom, hogy rögtön ezeket is rendeltem, de egy új olajszűrőt mindenképp hozzáraktam a Liqui Moly rendelésem mellé, hogy a télre ne csak a kertet, hanem az autót is felkészítsem, hogy ne érjen váratlan meglepetés.