A külföldi munkavállalás még nem kell, hogy életmód váltással járjon

Elhatároztam, hogy nem várok tovább, ausztriai munkára jelentkezem.
Régóta gondolkodom már azon, hogy külföldön vállaljak munkát, de eddig mindig találtam rá okot, vagy mondhatnám úgy is, hogy kifogást, arra, hogy mégse vágjak bele.
Pár éve életmódot váltottam, a fitness az első számú hobbim azóta, és mivel, sok problémámat megoldotta, nem is hagynám abba. Problémák alatt értek úgy egészségügyi, mint lelki problémát.
Sokan azt hinnék, hogy fárasztó lehet egy hosszú munkanap után még bemenni egy edzőterembe, de pont ellenkezőleg, én mindig szellemileg pihenten, felfrissülve jöttem ki onnan. Munkámból adódóan pedig pontosan erre volt szükségem, merthogy ott fizikailag aligha fáradhattam el.
Sorolhatnám még a sok pozitív hatását, amit a saját bőrömön tapasztaltam, de nem is erről akartam beszélni most.

Amint említettem, ausztriai munka után érdeklődtem komolyabban a napokban. Nyílván a jelenleg már ott dolgozó barátaim véleményét kértem ki először, akik már néhány szezonon túl vannak.
Ők azt tanácsolták, hogy keressek egy pályáztató céget otthon, mert úgy biztosra mehetek, és attól sem kell tartanom, hogy nem lesz sok lehetőségem, amiből válogathatok. Nekem ez ugye azért is fontos, mert a konditerembe járás lehetőségéért ragaszkodom.

A pályáztatáson már túl is vagyok, a tiroli.hu zolgáltatásait vettem igénybe. Miután több helyen is érdeklődtem, ez tűnt ár-érték arányt figyelembe véve a legjobb választásnak.
Jelenleg olvasom a beérkező e-maileket, ajánlatokat és hívásokra válaszolok, közben meg próbálom összeszedni a gondolataimat, hogy megoszthassam az első benyomásomat erről a munkavállalási formáról.
Rengeteg vendéglátói egység keresett már meg, én egyértelműen azokat a nagyobb szállodákat részesítem előnyben, akik rendelkeznek saját konditeremmel. Meglepetésemre, egész sok ilyen jellegű szálloda közül válogathatok, még nem hoztam meg a végleges döntést, várnék egy kicsit, hátha a barátaimhoz közeli helyről is érkezne egy ajánlat. Ez mondjuk nem valószínű, mert ők egy elég népszerű városban dolgoznak, ahol gondolom amúgy is a túljelentkezés a jellemző, nem a munkaerőhiány.

Így első körben, nagyon meg vagyok elégedve a szolgáltatással, minden úgy történik, ahogy a tájékoztatás után én azt elképzeltem. Szerencsére az elhelyezkedés után is lesz kihez fordulnom, ha bármi gond adódna az elkövetkező hónapokban, és ez nem kicsit billentette a mérleget a Tiroli Álláskereső javára, amikor választottam.
A jelenlegi állás alapján egyáltalán nem bántam meg, hogy belevágtam, nem is értem miért vártam vele ilyen sokáig. A munka biztos, hogy annál megterhelőbb lesz, mint amit eddig csináltam, de ez nem zavar, sőt, izgatottan várom, hogy milyen lesz először külföldön dolgozni egy valószínűleg gyönyörű hegyvidéki környezetben.