A fitness és a babakocsi – hogyan kapcsolódik a kettő egymáshoz?

Pár hónappal ezelőtt elkezdtem fitneszre járni. Szerencsésnek mondhatom magam, mert nem túlsúly és hasonlók miatt kezdtem el járni erre, ugyanis az alkatom és a génjeim miatt nem kell emiatt aggódnom. Viszont irodai munkát végzek, ezért állandóan ülök, ami ugyanúgy egészségtelenül hat rám, mintha minden nap gyorsétteremben ennék. Ezért döntöttem, muszáj sportra is időt szentelnem, bármennyire is sokat dolgozom. Naponta vagy kétnaponta pár órának muszáj beleférnie. Otthon nem akartam edzeni, az nekem túl unalmas, inkább úgy döntöttem, hogy elmegyek egy fitneszterembe.

Megismerkedtem ott néhány lánnyal, de csak kettővel tartom napi szinten a kapcsolatot. Ugyanúgy, mint máshol, az edzőteremben is rengeteg különböző ember van. Én nem tudok sokáig olyanokkal együtt lenni, akik másról sem tudnak beszélni, csak a diétáról, az edzésről, a kalóriaszámolgatásról és még sorolhatnám. A cicababákat sem szeretem, akiknek egész nap semmi dolguk, csak vásárolgatni, a telefont nyomni és minden egyéb. Szóval eléggé kevés olyan ember volt ott, vagyis van, akikkel normálisan el lehet beszélgetni. Van pár nő, akin elég sok a túlsúly, de eldöntötték, hogy megszabadulnak tőle, így ők is eljárnak a fitneszre, viszont az önsajnálkozáson és az irigykedésen kívül sok mindent ők sem tudnak itt csinálni.

Éppen ezért csak két lánnyal vagyok úgy igazán jóban a csapatból, bár nem mondom, hogy a legjobb barátaim, semmi hasonlóra sem gondolok. Pár hónapja ismerem őket, így aztán sok mindent azóta még nem tudok levonni a beszélgetésekből. Tény, hogy nagyon szimpatikusak, jó a légkör körülöttünk. Sokat beszélgetünk. Így derült ki az is aztán, hogy az egyik lány terhes, ezért nem fog már fitnessre járni. Megbeszéltük, hogy nem szabhat ez gátat semminek, találkozzunk az edzőtermen kívül is.

Így is lett, egyre többet kezdtünk el együtt lógni. Múltkor Ritánál voltunk fent, ő az, aki babát vár. Megkért minket, hogy nézzünk meg egy oldalt, ahol babakocsikat keresgél. Talált néhány jót, de nincs képben vele, hogy mit kell a vásárlás során szem előtt tartani.

Átmentünk hozzá, vettünk rágcsálnivalókat, innivalót, én sütöttem sütit is, mert tudom, hogy mostanában nagyon rá van kattanva a brownie-ra. Elővette a laptopot, bekapcsolta és beütötte a böngészőbe, hogy babakocsik.hu. Na, nekem már egyből megakadt a szemem néhány babakocsin. De, amikor megláttam az árukat, még jobban kikerekedett a szemem, ugyanis szerintem itt nagyon jó árban vannak a babakocsik. Kérdezte is Ria, hogy mit gondolunk az árakról. Én pedig elmondtam, hogy szerintem ezek az árak nagyon jók. Nálunk a családban nemrég szült egy rokonom, és ő szinte majdhogynem mondhatni, hogy kétszereséért vettek meg egy babakocsit, mint amennyiért kellett volna.

Aztán közösen elkezdtünk válogatni, elmondta mindenki, hogy kinek melyik tetszik a legjobban és miért. Egy bézs színűre szavaztunk a legtöbben, úgyhogy el is mentette a könyvjelzőbe, hogy majd megmutassa a férjének és megkérdezze, hogy ő mit gondol róla. Én azért még messze állok a babatervezéstől, szeretnénk még pár évet várni vele, viszont tudat alatt azért elmentettem az agyamba ezt a weboldal címet, hogy majd megtaláljam pár év múlva, amikor már nekem is aktuális lesz.

Nem is tudtam egyébként, hogy ennyi mindent tudnak ezek a mai babakocsik. Csomó tartozék van hozzá, lehet őket különbözőképpen állítani, még az anyag is légáteresztő és UV-szűrős. Ami nekem a kedvencem volt, az egy svájci márkás babakocsi volt, annak is világos színe volt, és magát a fogantyúkat is úgy alakították ki, hogy az megakadályozza a bőr irritációját. Emellett pedig pamut belsővel rendelkezik ez a babakocsi és még összecsukódás gátló is van benne. Nekem nagyon elnyerte a tetszésemet, igazából Ritának is ez volt a nagyon nagy favoritja.

Mesélte utána, hogy megmutatta a párjának is a babakocsikat és az tetszett neki is a legjobban, amelyiket én mutattam. Szerintem nagyon jó választás az a babakocsi, az ára is elfogadható, én biztos, hogy egy ilyen babakocsiba fektetnék bele, ha most választanom kellene.

Egyelőre én még kicsit távolabb vagyok a babavállalástól. Van egy stabil párkapcsolatom, természetesen egyszer mi is szeretnénk babát, de szeretnénk ezzel még egy picit várni és kipróbálni új hobbikat, elutazni sok helyre, és nem utolsó sorban szeretnénk majd egy házat is venni. De még azt is ki kell találni, hogy hol, sőt, még előtte szeretnénk az esküvőt is megejteni. De hát ezek a dolgok mind pénzt igényelnek, szeretnénk előbb kicsit összeszedni magunkat, mielőtt babázásba kezdenénk. De szerintem ezzel mindenki így van.

Addig is élünk a mának, éljük az életünket, nem pocsékolunk el egy percet sem. És nem utolsó sorban nem feledkezek meg a sportolásról sem. Hiába dolgozom olyan sokat, akkor is úgy érzem, hogy muszáj, hogy beleférjen az időmbe egy kis sportolás, mert a folyamatos ülőmunka meghozza egy idő után a sok bajt, nem szeretnénk életem végéig hátfájással küzdeni és még sorolhatnám a sok kárt, amit a mozgásszegény életmód okoz.